Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat Oktatási Szakosztály

Kutatásvezetői tanfolyam

Célja:

A felelős barlangi kutatásvezetők képzése (mind a barlangok, mind a kutatótársak szempontjából). Azon ismeretek megszerzése és elsajátítása, melyek egy magyarországi barlangban való kutatás szervezéséhez, vezetéséhez illetve azok szakmai és tudományos feldolgozásához szükséges.

Jelentkezés feltétele:

A kutatásvezetői tanfolyamra az jelentkezhet, aki a barlangi túravezetői vizsgát letette és legalább egyéves túravezetői gyakorlattal rendelkezik. Megfelel továbbá a KTM rendelet elvárásainak úgymint, 18. évét betöltötte, és középfokú képzettséggel rendelkezik.A jelentkezésekhez csatolni kell egy rövid szakmai életrajzot, a csoportvezető ajánlását és igazolását az egy éves túravezetői gyakorlatról.

Rendezése:

Az MKBT oktatási szakosztálya, valamint a KTM rendeletben foglalt feltételeknek megfelelő szervezetek, akik erre a hatósági engedélyt megkapták.A záróvizsgák a tanfolyam végén vannak, a KTM rendeletben meghatározott feltételek szerint.Elméleti és gyakorlati vizsga követelményei: A 13/1998. KTM rendelet 3.sz. melléklet III./4. pontjában foglalt tematika alapján a 4. számú melléklet tartalmazza.

 

Az oktatási szakosztály programjai
  
:

Belépés tagoknak