2023 Ftsk alapfokú barlangász tanfolyamFTSK ALAPFOKÚ BARLANGÁSZ TANFOLYAM 2024

Az FTSK barlangász egyesület 2024-ben ismét alapfokú barlangász tanfolyamot indít.

A tanfolyam ideje alatt elsajátíthatod a barlangászattal kapcsolatos alapismereteket (pl.: biztonságos barlangjárás, kötéltechnika, térképolvasás, barlangkutatás, geológia), megismerheted Magyarország karsztvidékeit, nagyobb barlangjait. A tanfolyam felkészít az MKBT Oktatási Szakosztály hivatalos központi vizsgájára.

A tanfolyam 2024. március 6-tól 2024. június végéig tart.

A tanfolyam díja: 60.000 Ft

Az elméleti oktatások szerdánként, este 7-től lesznek az egyesület klubhelyiségében.

A tanfolyam túrái hétvégenként lesznek (főként vidéken), valamint keddenként edzőtúrázunk este 7-től Budapesten.

A tanfolyam előtt ingyenes nyílt túrán kell részt venned, ahol kipróbálhatod magad, és eldöntheted, hogy szeretnél-e részt venni a tanfolyamon. Nyílt túrák 2024 januárjában és februárjában lesznek a Mátyás-hegyi-barlangban. A találkozó este 7 órakor lesz a Pál-sörözőnél (Budapest, Szépvölgyi út 162.). A túrák körülbelül 3 óra hosszúak lesznek.

A tanfolyam ideje alatt az egyesület tagjai biztosítják a szükséges technikai felszerelések (sisak, fejlámpa, kötéltechnikai felszerelés) használatát.

További infókat egyesületünk honlapján találsz: ftsk.hu

Gyakran ismételt kérdések: http://ftsk.hu/FTSK/tanfolyamosGYIK2024.pdf

Facebook: https://www.facebook.com/ftskbarlang

Címünk: Budapest, XI. Bartók Béla út 19. (Delfin klub feliratú kaputelefon, pincehelyiség)

 

Jelentkezés és további információk:

Rehány Nikolett (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) és Tóth Ábris (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

2023 KKBE AFA Kadic Ottokár Karszt- és Barlangkutató Egyesület (KKBE) és a Guanó Barlangjáró Csoport (GUBACS) Barlangász Alapfokú Tanfolyamot indít 2024. január 22. - július 28-ig tartó időszakban.

Elméleti oktatás: Előadások csütörtökönként 18:30 - 20:30 óráig. Budapest, XI. Bartók Béla út 19., illetve online.

Gyakorlati oktatás: Hétvégenként Budapest és Magyarország jelentősebb barlangjaiban, valamint Triesztben és sziklafalon.


A tanfolyamról: A képzés megfelelő felkészültséget nyújt a sétálós és a függőleges barlangok biztonságos bejárásához. A tanfolyam végén a hallgatók MKBT központi vizsgát tehetnek.

A tanfolyam díja: 60.000

 Amit a tanfolyam díja tartalmaz:

  • 5 havi elméleti és gyakorlati oktatás
  • tankönyv
  • a gyakorlótúrák szervezésének díja (engedélyek beszerzése, szállás szervezése, túravezetők költsége)
  • kötéltechnikai oktatások közös felszerelésének (kötelek, karabinerek, köztesek stb.) és slósz biztosítása

Nyílt túrák:
Az ingyenes nyílt túráinkon kipróbálhatod, hogy te és a barlang hogyan működtök együtt. Ajánlott öltözék a bokát tartó lábbeli (bakancs, gumicsizma), egyberuha (overall). Sisakot, lámpát igény esetén biztosítunk.

Információ és jelentkezés:
Fekete Ákos +36 70 606 6876
Kertész Ákos +36 30 233 7732
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

2023 PF AFA Papp Ferenc Barlangkutató Csoport alapfokú barlangjáró tanfolyamot indít 2024. januárjától. 

Kinek?

18-99 évesig egyszeri kalandnál többre vágyó, sátrazást kedvelő, szívesen túrázó, föld alatti csodákat felfedezni vágyó fiúknak-  lányoknak.

Mikor? 

2024. január - június. Heti elméleti és gyakorlati alkalmak.

Hol?

Budapesten, illetve hétvégenként Budapest környékén és Magyarország karsztvidékein.

Nyílt túrák:

December közepéig. Ingyenes nyílt túráinkon van lehetőséged kipróbálni magad Budapesten. Sisakot, lámpát biztosítunk, neked elég csak játszóruhát hoznod.

Jelentkezz!

Budapest, XIII. ker. Victor Hugo u. 34.

Facebook: https://www.facebook.com/PappFerencBarlangkutato

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: https://www.pfbke.hu/

Részletekért kattints a képre!

 

 

2023 CaveKidsAFCsapatunk szeretettel vár téged a 2023 november 17. induló barlangász alapfokú tanfolyamon felkészítünk téged arra, hogy biztonságosan, élvezetesen tudd megismerni a világ rejtett mivoltát.

 

Az oktatás alatt Magyarországon és azon kívül egy rejtőző világokban akarunk elkalauzolni ami sokak elől elrejtett, közben mint elméletben, mint gyakorlatban egy olyan tudást adunk át amit nem igen oktat az élet iskolája.

 

Az oktatásba tartozik, a barlangi mozgáskultúra, illetve a kötéltechnika közlekedés. Hogyha te adod a lelkesedést és a kaland vágyat, mi adunk lehetőséget hogy kibontakozzon.  Bármilyen információ érdekel, keress nyugodtan.

 

Farkas Vince 06202786448
 
További információk a képre kattintva.
 
 
 
 

2022 FTSK AF

Az FTSK Barlangkutató Egyesület Alapfokú barlangjáró tanfolyamot indít

2022. február 9-i kezdéssel és június végi befejezéssel.

Tanfolyamunk célja, hogy megismerkedj a barlangászat alapvető dolgaival, és tudj biztonságosan közlekedni a kötéltechnikát és azt nem igénylő, alapfokúsok számára teljesíthető barlangokban egyaránt.

Ezen kívül szeretnénk, hogy elnyerje tetszésedet a barlangászat és neked is az életed részévé váljon, Te pedig az egyesületünk részévé.

A tanfolyamkezdés előtt lehetőséged van nyílt túrán kipróbálni magad, ezek időpontjait az ftsk.hu weblapon találod.

A tanfolyam részletei és gyakran ismételt kérdései  IDE KATTINTVA és IDE KATTINTVA oldalakon találhatók.

Jelentkezés és további információk:

Kalotai Zsófi (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) és Rehány Nikolett (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

 

1. oldal / 4