Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat Oktatási Szakosztály

Barlangjáró technikai II. tanfolyam

Célja:

A Barlangi túravezetői tanfolyam első lépcsője. A magasabb szintű kötéltechnikai tudás elsajátítása a beszerelés technikával (kötélpálya kiépítése a függőleges barlangszakaszokon) együtt.

Felvétel:

Központi vizsga alkalmával a Technikai I. (T1.) vizsgán nyújtott teljesítmény alapján.  Erre a tanfolyamra olyanok is jelentkezhetnek, akik nem mennek tovább a túravezetői szintre.

Rendezése:

Az Oktatási Szakosztály és a csoportok szervezésében egyaránt lehetséges az MKBT Oktatási Szakosztálya (OSZ) tematikája és a 13/1998. KTM rendelet 3.sz. melléklet III./2. pontjában foglalt tematika alapján. Az oktatási szakosztály a túravezetői tanfolyam első részeként szervezi bentlakásos változatban a szükséges tanfolyami engedélyek birtokában. Ideális létszám: 10-12 fő 4-5 oktatóval (és további segédoktatókkal). Vizsgázni a tanfolyamot követően a vizsgaszabályzat szerint lehet.

 

 

T1 T2 LogoTavaszi Szögligeti T2 barlangász tanfolyam!

Jelentkezési határidő 2020 január 17!
Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet:
https://forms.gle/xr8dxUZGBzC43Den9
A tanfolyam időpontja: 2020 május 9 - 17.

Idén tavasszal az Oktatás szakosztály megrendezi a szokásos szögligeti T2 tanfolyamát. Azoknak a jelentkezését várjuk akik az elmúlt három évben sikeresen teljesítették a T1 vizsgát.
Tanfolyam díja: 75 000 Ft (tartalmazza a szállást és 5 napi vacsorát)

T2 első napja (felszerelések előadás, tanfolyam menetének ismertetése, felvételi): 2020 január 18

T2-re olyanokat szeretnénk felvenni, akik készülnek, tudnak csomózni, és összességében alkalmasak a tanfolyam anyagának elsajátítására. Ezért a felvételit tényleg szűrővizsgaként szeretnénk megtartani. A felvételin a csomózást, kötélen való mozgást valamint ezeknek a kombinációit fogjuk nézni.

 

T1 T2 LogoTavaszi T2 barlangász tanfolyam!

A tanfolyam időpontja: 2019 április 26 - május 5. 

Jelentkezési határidő: február 16.

Idén tavasszal az Oktatás szakosztály megrendezi a szokásos T2 tanfolyamát. Azoknak a jelentkezését várjuk akik az elmúlt három évben sikeresen teljesítették a T1 vizsgát.
Jelentkezni email-en a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.
Tárgy mezőbe: T2 jelentkezés
A levélnek tartalmaznia kell a jelentkező nevét, email címét, egyesületét (ha van).

T2-t megelőzően február 23-án (Szemlő-hegyi-barlang) felvételit tartunk, ahol egy beszerelt kötélpályán kell közlekedni, és a látott csomókat egy külön lógó kötélen megkötni. Az elmúlt tanfolyamok tapasztalata alapján T2-re csak olyanokat szeretnénk felvenni, akik készülnek, tudnak csomózni, és összességében alkalmasak a tanfolyam anyagának elsajátítására. Ezért a felvételit tényleg szűrővizsgaként szeretnénk megtartani.

Az MKBT Oktatási Szakosztály  nevében,

Meiczinger Máté
T1 T2 LogoTavaszi Szögligeti T2 barlangász tanfolyam!

Jelentkezési határidő 2017 február 26!
Jelentkezéseket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk.
A tanfolyam időpontja: 2017 május 5 - 14.

Idén tavasszal az Oktatás szakosztály megrendezi a szokásos szögligeti T2 tanfolyamát. Azoknak a jelentkezését várjuk akik az elmúlt három évben sikeresen teljesítették a T1 vizsgát, vagy a T1 vizsga után pótvizsgára mehetnek.
Tanfolyam díja: 40 000 Ft + Szállás 9000 Ft + étkezés (5 napra) 4000 Ft

T2 első napja (felszerelések előadás, tanfolyam menetének ismertetése, felvételi): 2017 március 25

T2 felvételin egy beszerelt kötélpályán kell közlekedni, és a látott csomókat egy külön lógó kötélen megkötni. Az elmúlt tanfolyamok tapasztalata alapján T2-re csak olyanokat szeretnénk felvenni, akik készülnek, tudnak csomózni, és összességében alkalmasak a tanfolyam anyagának elsajátítására. Ezért a felvételit tényleg szűrővizsgaként szeretnénk megtartani.

A tanfolyamon résztvevőknek még lesz lehetőségük a tervezett őszi Túravezetői tanfolyam felvételije előtt letenni a T2-vizsgát.

Az MKBT Oktatási Szakosztály  nevében,

Dr. Nagy Dénes Ákos - tanfolyamvezető
 
T1 T2 LogoTavaszi T2 barlangász tanfolyam!

A tanfolyam időpontja: 2018 április 6 - 15.

Idén tavasszal az Oktatás szakosztály megrendezi a szokásos T2 tanfolyamát. Azoknak a jelentkezését várjuk akik az elmúlt három évben sikeresen teljesítették a T1 vizsgát.

T2-t megelőzően felvételit tartunk, ahol egy beszerelt kötélpályán kell közlekedni, és a látott csomókat egy külön lógó kötélen megkötni. Az elmúlt tanfolyamok tapasztalata alapján T2-re csak olyanokat szeretnénk felvenni, akik készülnek, tudnak csomózni, és összességében alkalmasak a tanfolyam anyagának elsajátítására. Ezért a felvételit tényleg szűrővizsgaként szeretnénk megtartani.

Az MKBT Oktatási Szakosztály  nevében,

Dr. Nagy Dénes Ákos
Őszi Szögligeti OSz barlangász tanfolyamok!
T1 - T2 -TT (TechnikaiTrükkök)
 
Jelentkezési határidő Augusztus 1!
Jelentkezéseket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk.
Tanfolyamok időpontja: szeptember 24 - október 2
 
Idén ősszel az Oktatás szakosztály megrendezi a szokásos szögligeti T2 tanfolyamát. Azoknak a jelentkezését várjuk akik az elmúlt három évben sikeresen teljesítették a T1 vizsgát, vagy a T1 vizsga után pótvizsgára mehetnek.
Tanfolyam díja: 40 000 Ft 
 
Idén az oktatási szakosztály T1 tanfolyamot is hirdet, mely a T2-vel egyidőben és helyen kerül megrendezésre. A tanfolyam feltétele a sikeres alapfokú vizsga, vagy az alapfpokú szint tudásának tanfolyam előtti bemutatása.
 
Idén lehetőség lesz azoknak is jelentkezni az őszi szögligeti tanfolyamra akik a T2-t már teljesítették, viszont szeretnék technikai tudásukat frissen tartani. A tanfolyamon a T2 technikai anyagát, és különböző speciális szituációk technikai megoldásait nézzük át. A tanfolyam a "TechnikaiTrükkök(TT)" név alatt indul.
 
A T1 és TT tanfolyamok keretén belül lehetőség van 3 napon (V-H-K-(Sz),(Sz)-Cs-P-Sz) vagy a teljes héten részt venni. A 3 napos tanfolyamok az alapok ismétlésére és a szintek vizsgaanyagának elsajátítására koncentrálnak, a teljes tanfolyami héten résztvevőkkel ezen túl technikai trükköket és speciális helyzetek megoldását gyakorololjuk.
Teljes hét tanfolyami díja: 25 000 Ft
3 napos tanfolyam díja: 15 000 Ft
 
A tanfolyami díjak nem tartalmazzák az étkezés, szállás és leutazás költségeit.
Szállás: éjszakánként 1000 Ft
Étkezés: 
    teljes hétre: 4000 Ft 
    3 napra: 2000 Ft
 
 
Pótvizsga időpontja: 2016.09.03.
 
T2 első napja (felszerelések előadás, tanfolyam menetének ismertetése, felvételi): 2016.09.04.
T2 felvételin egy beszerelt kötélpályán kell közlekedni, és a látott csomókat egy külön lógó kötélen megkötni. Az elmúlt tanfolyamok tapasztalata alapján T2-re csak olyanokat szeretnénk felvenni, akik készülnek, tudnak csomózni, és szerintünk alkalmasak a tanfolyam anyagának elsajátítására. Ezért a felvételit tényleg szűrővizsgaként szeretnénk megtartani.
 
Az MKBT Oktatási Szakosztály  nevében,
Katona József
Az oktatási szakosztály programjai
  
:

Belépés tagoknak