Kedves Barlangászok!

Az Oktatási Szakosztály 2020. novembertől Barlangi Túravezetői tanfolyamot indít, kb. havi egy hétvégés elfoglaltsággal.

Jelentkezések beérkezésének határideje: 2020. szeptember 15.

 

2012 Njegos idokapu jujuA jelentkezés módja:

 • A következő internetes űrlap kitöltése: katt ide!
 • Barlangos önéletrajz küldése a  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre csatolva, sajatnev.pdf vagy sajatnev.doc címmel docx vagy pdf file formátumban.
  Fontos, hogy az önéletrajz tartalmazza a következőket:
 • személyes adatok
 • eddigi elvégzett barlangász tanfolyamok
 • egyéb barlangász tevékenységek (pl kutatás, térképezés...)
 • bejárt barlangok (nem kell oldalakon keresztül sorolni, csak a számodra jelentősebbeket)
 • néhány mondatos motivációs rész
 • dátum
 • Túravezetői ajánlás elküldése a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.
 • 2 db igazolványkép készítése.

 • Az igazolványképet a jelentkezési határidőig el kell küldeni a jelentkezéssel együtt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. Csak akkor érvényes a jelentkezés, ha a fénykép megfelel az alábbiaknak:
  minimum 800 * 800 pixel, színes, teljes arc, szemből, nyitott szemekkel, természetes arckifejezés, egyszínű, világos háttér, árnyékmentes arc és háttér, fejfedő nélkül, retusálás nélkül, az arc legalább a kép fele-kétharmada legyen és legyen szabad hely a fej felett, oldalt és alatta, a vállak látszódjanak, a kép jpg formátumú legyen és a neve a hallgató neve legyen, egyéb karakterek nélkül (pl: Gipsz Jakab.jpg).  Ide kattintva láthattok jó és rossz példákat. 
Túravezetői tanfolyamon való részvételhez T2-es vizsgával kell rendelkezni, mely megszerzésének legvégső határideje: 2020. október 2.

Felvételi vizsga 2020 október 3. szombat

 

A felvételi teszt jellegű írásbeli lesz az alábbi anyagokból:

Magyarország Fokozottan Védett Barlangjai könyv elég sok adatot, szakszöveget tartalmaz. Nem a szakszövegre vagyunk kíváncsiak, hanem arra, hogy egy leendő túravezető mennyire van képben a hazai barlangokkal kapcsolatosan. Elvárható egy túravezetőtől, hogy egy megadott irodalom lényegi, fontos elemeit ki tudja szűrni. A legjellegzetesebb és közismertebb barlangok feltárásának körülményiről és felfedezőiről várhatóak tesztkérdések, valamint a barlangok morfológiai jellegéről és földtani jellegzetességeiről. Nem fogjuk a könyvet szó szerint kikérdezni.

Felhívjuk a figyelmet (későbbi viták és sérelmek elkerülése végett), hogy aki nem megfelelő képet, önéletrajzot küld, az űrlapot nem megfelelően tölti ki vagy határidő után jelentkezik, azt későbbiekben pótolni nem lehet és nem áll módunkban felvételire és tanfolyamra bocsátani. Aki mindent jól adott le, arról 5 napon belül visszaigazolást kap.

A tanfolyam díja előreláthatólag 80.000 Ft lesz, melyet két részletben (első felét a tanfolyam kezdetekor, másodikat a tanfolyam félidejében) kell befizetni.

A tanfolyamot 20 fővel tervezzük megtartani.

A tanfolyam első kötelező programja a Szakmai Napokon való részvétel 2020. november 7-8).

A tanfolyamra a korábbi évek gyakorlata, valamint az előzetes szándéknyilatkozatok szerint nem fogunk mindenkit felvenni, azaz javasolt a felkészülés. Az elméleti felvételi mellett figyelembe fogjuk venni a jelentkező csoportban lévő aktivitását, a korábbi T2 tanfolyamon és annak vizsgáján nyújtott teljesítményét, s egyéb barlangi tevékenységeit.